Jatkuuko ryöstöretkien sarja Lahdessa? | SaiPa

Jatkuuko ryöstöretkien sarja Lahdessa?

Runkosarjan loppusuoran pistejahti jatkuu perjantaina Lahdessa Pelicansin vieraana. SaiPa on hakenut jo kahdesti tällä kaudella pisteet Isku Areenalta.

SaiPasta on muodostunut kuluvalla kaudella Pelicansille painajaismainen vastustaja, sillä se on onnistunut välttämään sulkasadon vain kerran kauden viidessä keskinäisessä taistossa. Otteluparin pisteet ovat ennen perjantai-iltaa SaiPalle 12–3 ja maalierokin on keltapaitojen hyväksi peräti 21–10.

Myöskään aiempina vuosina vaikeuksia sputnikille tuottanut Lahden Isku Areena ei ole enää tällä kaudella ollut SaiPalle hidaste pisteiden korjaamiselle. Sekä kauden ensimmäisellä että toisella vierailulla Päijät-Hämeen kiekkopyhättöön pisteet matkasivat keikkabussissa Lappeenrantaan selvin numeroin.

Kotijoukkue Pelicans on raivaamassa tietään Liigan pudotuspeleihin. Näillä näkymin lahtelaiset aloittavat pudotuspeliurakkansa Villi kortti -kierrokselta, mutta teoriassa joukkueella on vielä riittävästi pelejä jäljellä noustakseen taistelemaan jopa suorasta pudotuspelipaikasta.

Sarjassa viidentenä köllöttävä SaiPa voi kuitenkin jo perjantaina kuihduttaa näitä toiveita, sillä kolmen pisteen voitolla SaiPa repäisisi eron Pelicansiin jo 15 pisteeseen. Sarjataulukossa SaiPan ja Pelicansin välissä TPS ja Lukko käyvät taistelua samoista runkosarjasijoituksista.

Pelicansin viimeaikaiset ottelut eivät tee pelin lopputuloksen ennustamisesta helppoa. Lahtelaisjoukkueen tahti on ollut riittävän hyvä, ettei sen playoff-paikka ole uhattuna, mutta toisaalta esityksistä on puuttunut tasaisuus. Nyt turkoosipaidoilla on alla kuitenkin 4–2-voitto Bluesista.

SaiPan pelillinen kurssi on niin ikään tehnyt rajua aaltoliikettä viime viikkojen aikana. Maalinteko oli edelleen joukkueelle vaikeaa tiistaina Espoossa, vaikka SaiPa ottelusta tärkeät pisteet lopulta raapikin. Etenkin kadoksissa olleiden ylivoimatehojen olisi kuitenkin hyvä löytyä pelien ja vastustajien koventuessa.

Pelicansin ja SaiPan kohtaamiset ovat olleet tällä kaudella varsin runsasmaalisia. Pudotuspeliviivan päällä olevista joukkueista eniten maaleja päästäneen Pelicansin alakerta onkin edelleen haavoittuvainen, vaikka lahtelaisten viisikkopelaaminen on tiivistynyt kauden edetessä.

Lahtelaiset hankkivat siirtoikkunan viime hetkillä puolustukseensa kokemusta vaihtamalla Niko Tuhkasen Tapparan Pasi Peltolaan. Lisäksi Peliittojen kirjoilla ollut kolmikko Roni Rukajärvi, Kimi Koivisto ja Joonas Hurri siirtyi loppukaudeksi Lahteen ja Pelicansin riveihin.

SaiPa sai siirtorajalla hyökkäyskalustoonsa kaksi täsmäasetta, kun Vojtech Polak ja Kevin Henderson liittyivät keltamustamiehistöön. Henderson oli SaiPan mukana jo tiistaina Espoossa, jossa suoraviivaiselta hyökkääjältä nähtiin hyvää joukkuepelaamista ja muutenkin lupaavia otteita.

Pelicansin paras pistemies on puolustaja Juha Leimu tehopistein 15+17=32. Leimun vanavedessä toiseksi tehokkain on ollut Ryan Potulny tehoin 11+17=28. SaiPan kultaista kypärää kantaa David McIntyre tehoin 10+34=44 ja toiseksi parhaat pisteet on Chad Raulla, jonka saldo on 24+14=38.

SaiPan maalilla pelasi tiistaina Jussi Markkanen. Sitä ennen Jani Nieminen torjui kuitenkin viiden pelin putken. Pelicans-maalivahdit Janne Juvonen ja Niko Hovinen ovat vuorotelleet torjuntatehtävissä viime aikoina. Keskiviikkona Bluesia vastaan maalilla päivysti Juvonen.