Janne Mälkiä seuraava SaiPan A-nuorten päävalmentaja | SaiPa

Janne Mälkiä seuraava SaiPan A-nuorten päävalmentaja

SaiPan A-nuorten päävalmentaja seuraavat kaksi kautta (2016-2017 ja 2017-2018) on Janne Mälkiä.

Mälkiä on toiminut vuodesta 2003 Suomen miesten maajoukkueen videovalmentajana voittaen useita arvokisamitaleja, muun muassa maailmanmestaruuden 2011 (yhteensä 5 MM-mitalia), olympiahopeaa 2006 sekä olympiapronssia 2010 ja 2014. Mälkiä kuului myös tammikuun alussa nuorten maailmanmestaruuden voittaneen Suomen valmennustiimiin.

Mälkiä, 38, on toiminut SaiPassa aiemminkin juniorivalmentajana sekä junioreiden valmennuspäällikkönä ja viimeisimmäksi liigajoukkueen apuvalmentajana 2008-2012.

Pelaajaurallaan Mälkiä kävi läpi koko junioriputken aina A-nuoriin saakka, jonka jälkeen siirtyi valmennuspuolelle.

Tällä hetkellä hän toimii maajoukkuetehtävien lisäksi Imatran Ketterä Juniorit ry:n valmennuspäällikkönä.

- Monta vuotta olen saanut olla huippujoukkueiden ja huippuvalmentajien kanssa tekemisissä. Samaan aikaan on tietysti vierähtänyt tovi siitä, kun olen saanut olla yksittäisen seurajoukkueen kanssa tekemisissä. Odotan todella innolla, että pääsen hyödyntämään niitä oppeja mitä puseroon on tarttunut, Mälkiä kertoo.

- Olen todella kiitollinen siitä, että SaiPa tarjosi tällaisen mahdollisuuden. Pääsen palaamaan kotiseuraan takaisin ja ottamaan uuden haasteen vastaan. Koen, että tämä on minulle tässä kohtaa sopiva haaste urallani eteenpäin.

Muun valmennusryhmän kokoaminen on vielä kesken.

- Kaikki tapahtui varsin nopeasti, eikä valmennustiimin suhteen ole vielä ratkaisuja tehty. Sen kokoamiseen paneudutaan nyt täysipainoisesti.

Ketterän työpestin ja vahvojen SaiPa-taustojen ansiosta Mälkiällä on selkeä näkemys Etelä-Karjalan kiekkoilun tilanteesta.

- Halleja tuli muutama vuosi sitten lisää ja sitä kautta juniorikiekkoilukin on kehittynyt täällä paljon. Kaiken kaikkiaan täällä on hyvä tekemisen meininki. Imatran suunnalla on orastavaa buumia päällä ja edustusjoukkue pyrkii Mestikseen. Se palvelee niin SaiPaa kuin alueen junioreita vahvistamalla pelaajapolkua entisestään, Mälkiä arvioi.

SaiPan toimitusjohtaja Riku Kallioniemi kertoo, että osaavan ja meritoituneen valmentajan saaminen A-nuorten vetovastuuseen oli paras mahdollinen vaihtoehto.

- Hän on menestynyt ja kiistatta ammattitaitoinen huippuvalmentaja, jolla on lisäksi vahvat taustat SaiPasta. Olemme erittäin tyytyväisiä siihen, että saimme kovan osaajan vastaamaan A-nuorissa pelaavien nuorten kehittämisestä urallaan eteenpäin.

A-nuorten nykyinen päävalmentaja Tuomo Ropo liittyy kuluvan kauden jälkeen edustusjoukkueen valmennustiimiin.