Isot pisteet jaossa Jyväskylässä | SaiPa

Isot pisteet jaossa Jyväskylässä

SaiPa aloittaa runkosarjan viimeisen kymmenyksen lauantaina kohtaamalla JYPin Hippoksella. JYP ja SaiPa ovat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla neljäntenä ja viidentenä.

Jyväskylässä taistellaan todella isoista pisteistä, kun runkosarjaa on jäljellä JYPillä viisi ja SaiPalla kuusi ottelua. JYP pitää tällä hetkellä sitkeästi kiinni kotiedusta, mutta täysi pistepotti Jyväskylässä nostaisi lappeenrantalaiset vielä loppumetreillä mukaan taisteluun paikasta neljän sakissa. Tämän kotijoukkue haluaa tietysti estää, joten odotettavissa on takuulla kova kaplakka.

Kotijoukkueen edelliset pelit ovat sujuneet hieman alavireisesti. JYP ei hävinnyt 18.11.–6.2. välillä Liigassa kuin kaksi ottelua varsinaisella peliajalla, mutta on nyt hävinnyt viidestä viime pelistä peräti kolme ja saanut kyseisistä peleistä ainoastaan kolme pistettä. Viimeksi JYP oli laatikossa keskiviikkona häviten KooKoolle rankkareilla. Sitä ennen Kärpät tyrmäsi JYPin 5–2. JYP haluaakin nyt varmasti palata kotona voittokantaan, sillä sen edellinen kolmen pisteen täyspotti tuli tasan kolme viikkoa sitten vieraissa Lukkoa vastaan.

JYP on kerännyt 27 kotikentällään pelaamastaan ottelusta 47 pistettä, mitkä tekevät siitä Liigan kuudenneksi parhaan kotijoukkueen. Mielenkiintoinen tilasto liittyy JYPin kotialivoimaan, joka on tilastojen mukaan Liigan heikointa 71,83 prosentin jäähyntappokeskiarvolla.

Hurrikaanipaitojen ykköspyssy on ollut tälläkin kaudella kokenut Jani Tuppurainen, joka on johtanut jyväskyläläisten hyökkäystä tähän mennessä tehopistein 11+22=33. Joukkueen sisäisen pistepörssin kakkonen on hieman yllättäen puolustaja Mikko Kalteva. Isokokoinen pakki ei ole aiemmin urallaan tehopisteillä juurikaan juhlinut, mutta tällä kaudella tahti on muuttunut ja miehellä on tilillään jo uransa ennätystehopisteet 9+18=27.

Isäntien puolustuksessa on lauantain ottelussa vajautta seuran tiedotettua perjantaina, että JYP-puolustajat Sami Niku ja Valtteri Kemiläinen ovat loukkaantuneet.

Vierasjoukkueena kaukaloon luistelevalla SaiPalla pelillinen pohjavire on hieman kaksijakoinen. Keltamustat pelasivat viime viikolla kolme ottelua, joissa niin Blues, Pelicans kuin TPS kaatuivat varsinaisella peliajalla. Hyvä tahti näytti jatkuvan myös tämän viikon ensimmäisessä ottelussa kotona KalPaa vastaan, mutta lopulta voittoa pääsikin juhlimaan vierasjoukkue. Kolmannen erän lopun halvat maalit maksoivat kalliin hinnan, sillä kenttätapahtumia SaiPa hallitsi myös tuossa ottelussa. Heti tappion jälkeen katseet käännettiin kuitenkin tuleviin koitoksiin.

SaiPa on ollut Liigan viidenneksi pahin vierasvastustaja kerättyään 27 vierasmatsista 46 pistettä, mikä on vain pisteen vähemmän kuin JYP on napsinut yhtä monesta kotiottelusta. SaiPalla on Liigan paras vierasalivoima, mutta joukkue on myös ottanut toiseksi eniten jäähyjä vierasjäällä.

Keltapaitojen viime pelien näkyvimpiä pelaajia ovat olleet SaiPaan liittymisensä jälkeen kaikissa kolmessa ottelussa maalinteossa onnistunut Vojtech Polak ja ykkösketjun sentteri David McIntyre, jonka putket ovat alkaneet liikkua pudotuspelien kynnyksellä tavalla, joka lupaa hyvää lappeenrantalaisittain ja kylvää yhtälailla pelkoa vastustajissa. McIntyre on vain yhden pisteen päässä 50 pisteen rajapyykistä iskettyään jo lukemat 13+36=49.

SaiPan kokoonpanoa verottivat viime ottelussa pitkäaikaistoipilaiden Petteri Nokelaisen, Kim Strömbergin ja Valtteri Virkkusen ja Kalle Maalahden lisäksi Ville Kohon ja Simon Backmanin poissaolot.

Joukkueet kohtaavat runkosarjassa nyt neljännen ja viimeisen kerran. Kevään pelit näyttävät, onko joukkueiden kohtaamisille jatkoa luvassa vielä tämän kevään aikana. Tämän kauden keskinäisistä kohtaamisista voitot ovat jyväskyläläisille 2–1.