Ilves puolusti SaiPan nurin | SaiPa

Ilves puolusti SaiPan nurin

Kauden parasta puolustuspeliään esittänyt Ilves lähti Kisapuistosta kolmen pisteen kera. SaiPa aloitti ottelussa maalinteon, mutta lopulta David McIntyren osuma jäi kotijoukkueen illan ainoaksi.

Suurella sydämellä puolustanut ja kovalla prosentilla paikoistaan onnistunut Ilves jatkoi hivuttautumistaan lähemmäksi pudotuspeliapajia, kun se haki Kisapuistosta arvokkaat kolme pistettä. Kaikki kolme aiempaa kohtaamista vienyt SaiPa ei puolestaan päässyt perjantaina kuin hetkittäin parhaalle tasolleen.

Ottelun alku enteili vielä SaiPalle hyvää peliä, mutta mitä pidemmälle ilta eteni, sitä paremmin Ilves onnistui riisumaan SaiPan aseista etenkin hyökkäyspäässä. Vieraat paransivat peliään erä kerrallaan pelaten päätöserässä ottelun parhaan eränsä. Sen sijaan SaiPan käyrä oli koko ottelun ajan laskeva.

SaiPa hallitsi selvästi ottelun ensimmäistä erää, ja onnistuikin leipomaan ylivoimalla maalin, kun Chad Rau petasi paikan David McIntyrelle. McIntyren johtama ykköskentällinen oli vahva hyökkäyspäässä myös tasakentällisin, mutta hakkasi päätään 11 kertaa avauserässä torjuneeseen Ilves-vahti Henri Kiviahoon.

Ilves pääsi ensimmäisen erän lopussa hieman varkain kuskin paikalle. Ensin Tapio Laakso kaapi puhtaan hyökkäyspään aloituksen ja Kai Kantola kuittasi pelin tasoihin. SaiPan lapsukset jatkuivat, kun huolimaton purkukiekko saatteli Johan Larssonin jäähylle ja Ville Meskanen vei ylivoimalla Ilveksen johtoon.

Toisessa erässä Ilves tiivisti keskialueen puolustamistaan ja alkoi saada myös kiekollisesti enemmän otetta pelistä. Sama tahti jatkui päätöserässä, joka oli pelillisesti SaiPan heikoin.

Ilves iski naulat arkkuun latomalla vielä kaksi maalia. Asialla olivat Markus Jokinen ja ylivoimalla Eemeli Suomi.

SaiPan päävalmentaja Pekka Tirkkonen näki yhdeksi syyksi tappioon sen, että pelaajien välimatkat jäällä kasvoivat luvattoman isoiksi. Ilveksellä samaa ongelmaa ei ollut.

– Ilves ansaitsi voittonsa olemalla yhtenäisempi joukkue. Meiltä vastaavanlainen yhtenäisyys puuttui, Tirkkonen kiteytti.

Tirkkonen korosti, että SaiPa ei tuntunut löytävän pelaamiseensa oikeaa rytmiä koko iltana.

– Olimme vähän seisovilla jaloilla, emmekä päässeet karvaamaan. Ilves oli nälkäisempi myös kamppailupelaamisessa. Tulevissa otteluissa viisikon yhtenäisyyttä pitää saada paremmaksi, niin sitä kautta pelin rytmikin löytyy, Tirkkonen alleviivasi.

Tamperelaisten puikkoihin kuukausi sitten palkattu Kari Heikkilä piti pelin käännekohtana toisen erän alkua, jolloin Ilves tappoi SaiPan yli minuutin mittaisen kahden miehen ylivoiman.

– Se oli tärkeä hetki meille. SaiPalla on loistavat kärkipelaajat, mutta tänään he eivät päässeet paikkoihin, Heikkilä kertoi.

Ilves nappasi perjantaina vasta kauden kolmannen puhtaan kolmen pisteen vierasvoittonsa.

– Nyt kun olemme voittaneet muutaman pelin vieraissakin, on itseluottamusta tullut lisää. Toinen erä ratkaisi pelin meidän eduksi. Puolustuspelimme oli tänään kauden parasta, Heikkilä summasi.

SaiPa jatkaa tappiostaan huolimatta Liigassa viidentenä. Seuraavan ottelunsa keltamustat pelaavat tiistaina Espoossa Bluesia vastaan.