Hyökkääjä Ville Vainikainen jatkaa SaiPassa | SaiPa

Hyökkääjä Ville Vainikainen jatkaa SaiPassa

Ville Vainikainen jatkaa SaiPassa kauden 2016-2017. SaiPalla oli tulevasta kaudesta optio, joka on päätetty käyttää.

Vainikainen, 22, on KalPan kasvatti, joka siirtyi SaiPan A-nuoriin kaudelle 2013-2014. Kolmannella kaudellaan SaiPassa hän on murtautunut liigajoukkueen vakiokokoonpanoon pelaten 29 ottelua tehopistein 1+3=4. Lisäksi hän on pelannut A-nuorten SM-liigassa kuluvalla kaudella 10 ottelua tehopistein 3+6=9.

SaiPa solmi viime keväänä Vainikaisen kanssa 1+1 –mallisen sopimuksen, jonka optiovuosi nyt käytettiin.

- Olen ottanut pelaajana SaiPassa askeleita eteenpäin ja tästä on hyvä jatkaa kehittymistä seuraavaa steppiä kohti. Kaikin puolin olen todella tyytyväinen, että jatko SaiPassa on nyt varmistunut.

Vainikainen on kuulunut koko tammikuun vakiomiehistöön, ja pelannut kaudella muutenkin säännöllisesti. Hän kokee, että sen tuoma itseluottamus ruokkii tällä hetkellä yhä parempiin suorituksiin.

- Olen oppinut pelaamaan niillä vahvuuksilla millä junnuissakin pärjäsin. Olen koettanut tuoda niitä edustuksen mukaan ja nyt säännöllisen pelaamisen kautta uskallan tehdä niitä asioita mitä osaan, Vainikainen pohtii.

Suurimmat erot A-nuorten SM-liigan ja Liigan välillä ovat Vainikaisen mielestä pelin taktisella puolella.

- Junnuissa välillä mentiin vain, eikä niin mietitty. Liigassa peli on taktista ja olen joutunut miettimään paljon pelaamiseen liittyviä asioita. Esimerkiksi milloin on oikea hetki antaa painetta tai miten kiekollisena pitää pelata oikein.

SaiPa kohtaa perjantaina ja lauantaina odotetussa #KaakonDerbyssä KooKoon kahdesti. Vainikainen odottaa fyysisiä vääntöjä varmasti sisuuntuneita kouvolalaisia vastaan.

- Kyllä minä odotan kovaa vauhtia ja fyysistä peliä. Olemme voittaneet kaikki kolme tähän asti ja uskon, että KooKoolla on paljon hampaankolossa. Meidän täytyy pystyä siihen vastaamaan, jotta saamme pisteitä.

SaiPan sopimustilanne (2016-2018)