HPK SaiPan nuoria parempia | SaiPa

HPK SaiPan nuoria parempia

SaiPan ja HPK:n välinen kohtaaminen oli avauserän osalta vierasjoukkueen näytöstä. SaiPa piristyi kuitenkin toisessa erässä ja päätöserä oli kotijoukkueen illan parasta tekemistä. Hyvästä taistelusta huolimatta pisteet karkasivat Hämeenlinnaan HPK:n 2-4-voiton myötä.

SaiPan ja HPK:n kauden viides kohtaaminen pelattiin Kisapuistossa sunnuntaina. Otteluvoitot olivat neljän pelatun koitoksen jälkeen tasan 2-2 ja joukkueet olivat ennen kierrosta runkosarjassa peräkkäisillä sijoilla 11. ja 12. SaiPa haki HPK-ottelusta viikon toista kotivoittoa, sillä Sputnikit kaatoivat eilen aamupäivällä pelatussa ottelussa KooKoon 8-2.

HPK siirtyi avauserän puolivälin jälkeen Artturi Toivolan maalilla johtoon. SaiPa pysyi erän alkupuoliskon viisikkopelissä mukana, mutta puolivälin jälkeen vierasjoukkue otti kaukalon tapahtumat hallintaansa. HPK:n Jaakko Kuusisto vei vieraat 0-2-johtoon lakaisemalla maalin edustalle jääneen irtokiekon sisään. SaiPan avausmaali oli muutamaan otteeseen lähellä, mutta viimeistely jäi ontumaan.

Kotijoukkue tuli ottelun toiseen erään paremmalla ilmeellä ja Janne Kettunen kavensi ottelun ylivoimalla Valtteri Lipiäisen tarjoilusta. HPK karkasi kuitenkin muutaman minuutin päästä uudelleen kahden maalin johtoon kun Mikko Saikkosen laukaus yllätti SaiPan maalilla torjuneen Misa Pietilän.

Henry Karjalainen toi kotijoukkueen uudelleen maalin päähän tarkalla rystynostollaan. HPK pääsi useaan otteeseen erän aikana ylivoimalle, mutta kotijoukkueen vahva alivoimapelaaminen maalivahti Pietilän torjunnoilla höystettynä piti vieraiden ylivoimamaalisarakkeen tyhjillään. HPK:n 2-3-johtoasemassa siirryttiin ottelun päätöserään.

Ottelun päätöserä oli SaiPalle illan vahvin. Sputnikit hallitsivat viisikkopeliä ja pyörittivät kiekkoa niin tasaväkisinä kuin ylivoimilla vierasjoukkueen päädyssä. Viimeistely jäi kuitenkin ontumaan, mutta tasoitusmaali roikkui ilmassa. HPK:n maalivahti Ukko-Pekka Luukkonen torjui erän aikana 17 kertaa kun taas Pietilän torjuntatilastoihin kirjattiin vain kaksi torjuntaa.

SaiPa haki tasoitusosumaa erän loppupuoliskolla ylivoiman muodossa, mutta HPK:n maalivahti Luukkonen oli maalillaan valppaana ja kiekko ei löytänyt tietään vierasjoukkueen maaliin. SaiPan taistelu päättyi erän viimeisellä minuutilla kun HPK:n Eetu Salmela laukoi kiekon laidan kautta tyhjään kotijoukkueen maaliin ja täysi pistepotti lähti vierasjoukkueen mukana Hämeenlinnaan.

Haastavasta alusta huolimatta kotijoukkue paransi peliään erä erältä ja päätöserän tekeminen oli jo mallikasta. Päävalmentaja Tuomo Ropo kehui joukkueensa päätöserän tekemistä:

- Viimeinen erä oli hienoa taistelua, harmi ettemme olleet heti alussa pelissä mukana samalla intensiteetillä.

- Sitten kun vastustaja pyöritti meitä ensimmäisen erän, sitten rupesimme vasta taistelemaan ja kaivoimme fiiliksen tähän pelaamiseen.

Joel Pyykkönen oli päävalmentajan tavoin päätöserään tyytyväinen:

- Olen päätöserän ilmeeseen tyytyväinen ja saimme siihen hyvän menon päälle. Kahden ensimmäisen erän pienet nukahtamiset maksoivat meille voiton.

SaiPa pelaa seuraavat kolme ottelua vieraskentillä. Ropo ja Pyykkönen odottavat vierasotteluista pisteitä:

- Taistelu viivan päällä jatkuu ja kaikki pisteet ovat tässä vaiheessa kautta tärkeitä. Toivottavasti saamme samanlaisen menon päälle kuin tämän pelin päätöserässä, Ropo tuumi.

- Meidän jatkopaikkataisto on nyt entistä tasaisempi ja olemme ihan hyvissä asemissa tällä hetkellä, joten hyvillä fiiliksillä lähdetään hakemaan tärkeitä ja isoja pisteitä, Pyykkönen kertoi.

- Uskon kyllä, että meillä on täydet sauman saavuttaa täydet kuusi pistettä sieltä, Pyykkönen täydensi.