HPK edelleen vaikea vastustaja SaiPalle | SaiPa

HPK edelleen vaikea vastustaja SaiPalle

SaiPa joutui tyytymään yhteen pisteeseen viikonlopun ensimmäisestä HPK-ottelusta. Joukkueet iskevät uudemman kerran yhteen lauantaina Lappeenrannassa.

Hämeenlinnan Pallokerho pysyi voittamattomana SaiPalle, kun joukkueet kohtasivat kolmannen kerran tällä kaudella. Ritaripaidat pelasivat kotonaan nousujohteisen ottelun, josta kotijoukkue palkittiin voittomaalikisan jälkeen kahdella pisteellä.

Viikon pelitauolta kaukaloon palannut SaiPa tuli otteluun luisteluvoimaisena ja täynnä intoa. Vahva pelin aloitus näkyi myös tulostaululla, kun David McIntyre ja Chad Rau kiekottelivat paikan Tommi Jokiselle, ja tehoketjun vasen laitalinkki tälläsi 0–1.

Toisessa erässä SaiPan ote herpaantui jäähyihin, joita joukkueelle tuomittiin peräti neljä. Keltapaidat pelasivat siten lähes puolet erästä alivoimaisena. HPK:n ylivoimapelaaminen oli kuitenkin vaisua, vaikka näennäisesti kiekko pyöri välillä vaarallisesti.

Kolmannessa erässä oli SaiPan vuoro koittaa ratkaisua ylivoimalla, mutta valmista ei tullut myöskään Antti Bruunin ja Vojtech Polakin istuessa rangaistuksia. Hetki rangaistuksensa umpeutumisen jälkeen Polak toi isäntäjoukkueen tasoihin.

Pelin viime sekunneilla HPK:lle tarjoutui vielä kaksikin avopaikkaa, mutta Jussi Markkanen pelasti SaiPan jatkoille. Sen sijaan jatkoajalla aktiivisempi oli SaiPa, eikä HPK saanut aikaan laukauksia Markkasta kohti. Maaleja ei kuitenkaan nähty.

Kahden pisteen kohtalon ratkaisseessa voittomaalikilpailussa lähimmäksi SaiPa-maalia pääsi toisena laukoja David McIntyre, jonka rankkari suuntautui kuitenkin ylähirteen. Ratkaisijaksi nousi Polak, joka laukoi toisessa parissa kiekon Markkasen taakse.

Vaikka SaiPa laukoi ottelussa Samu Perhosen vartioimaa Kerho-maalia kohti 28 kertaa, tuli suurin osa laukauksista maalintekosektorin ulkopuolelta. SaiPan valmentaja Pekka Tirkkonen piti yhtä pistettä pelisuoritukseen nähden hyvänä saavutuksena.

– Emme saaneet oikein missään vaiheessa peliämme käyntiin. Oikeastaan vain se ensimmäinen maali oli hyvä pelinkääntö ja selkeä hyökkäys. Sen jälkeen peli olikin puolustustaistelua ja pelissä roikkumista, Tirkkonen sanoi.

HPK hakkasi toisessa erässä ja vielä kolmannen erän alussakin päätään SaiPan puolustukseen, eikä joukkueen ylivoimapelaaminen ollut ensiluokkaista. Siitä huolimatta joukkue ansaitsee tunnustuksen siitä, ettei se missään vaiheessa turhautunut.

– Molemmat joukkueet puolustivat erittäin tarkasti läpi ottelun. Toisen erän ylivoimaan ei voi tietenkään olla tyytyväinen. Pelasimme tänään nousujohteisen pelin. Kolmannessa erässä aloimme päästä enemmän kiekolle, HPK-luotsi Pasi Arvonen kommentoi.

Myös Tirkkonen harmitteli SaiPan ylivoimien ponnettomuutta. Hän käänsi kuitenkin nopeasti katseet lauantaihin, jolloin SaiPalla on revanssimahdollisuus kotonaan. Tämän kauden kohtaamiset HPK:n ja SaiPan välillä ovat nyt hämeenlinnalaisille 3–0.

– Huomenna on uusi sauma meillä kotona. Yritetään saada peliä kuosiin, sillä tähän tulokseen emme ole tyytyväisiä, Tirkkonen totesi.

SaiPan Adam Zboril pelasi perjantaina HPK:ta vastaan Liiga-debyyttinsä. Peliaikaa 20-vuotias tshekkihyökkääjä kellotti reilut 11 minuuttia.