A-nuorten runkosarja päätökseen – pelit jatkuvat HIFK:ta vastaan | SaiPa

A-nuorten runkosarja päätökseen – pelit jatkuvat HIFK:ta vastaan

SaiPan A-nuoret kävivät runkosarjan päätöskamppailun TPS:ää vastaan. Vierasjoukkue korjasi pisteet 0-3-voiton myötä. SaiPa jatkaa Villi kortti -kierrokselle, jossa vastassa HIFK. Ottelusarja polkaistaan käyntiin Kisapuistossa tiistaina 15.3 klo 18:30.

SaiPa päätti runkosarjan Kisapuistossa lauantaina kun vastaan asettui TPS. Kyseessä oli joukkueiden runkosarjan toinen kohtaaminen ja ensimmäisen vei nimiinsä 5-1-voitolla TPS. SaiPa haki tuohon tilastoon kohennusta, mutta myös samalla neljättä perättäistä voittoaan.

Ottelun avauserä oli kokonaisuutenaan vauhdikas. SaiPa tuli peliin heti ensimmäisistä lähtien alkaen hyvin, muttei pysynyt erän loppuun asti TPS:n menossa mukana. Ottelun avausmaali roikkui koko ajan ilmassa, mutta yhtään osumaa ei avauserä tarjonnut. Kotijoukkue pääsi erän aikana kertaalleen ylivoimalle, mutta viimeistely jäi tilanteissa ontumaan. SaiPan maalivahti Ville Ruokonen pelasi avauserän vahvasti ja piti maalin TPS:n loppurynnistyksestä huolimatta tyhjänä.

Ottelun avausmaali saatiin toisen erän alkuminuuteilla kun Aleksi Lammen rannelaukaus yllätti Ruokosen. TPS pelasi toisen erän vahvasti ja SaiPa oli ajoittain hätää kärsimässä. Kotijoukkueelle tarjottiin erän aikana tasoitusmahdollisuuksia, mutta viimeistely jäi ontumaan. TPS karkasi erän puolivälin jälkeen 0-2-johtoon kun Matias Lehtonen heilutti verkkoja kotijoukkueen päädyssä. SaiPan alivoimapeli oli totutun vahvaa, eikä vierasjoukkue päässyt erän aikana ylivoimamaalia väsäämään.

Päätöserä sujui myös vierasjoukkueen hallinnassa. Kumpikin joukkue sortui erän aikana jäähyilyyn, mutta ylivoimat eivät tarjonneet osumia. SaiPa haki erän lopussa vielä kavennusosumaa, mutta irtokiekot eivät pomppineet maaliin. TPS:n Lehtonen iski illan toisella osumallaan 0-3-voittomaalin ajassa 59:14. Näin kolme sarjapistettä matkasivat Turkuun.

Panoksia ottelussa ei SaiPalla enää ollut. Vaikka peli päättyi tappioon, on joukkue suunnannut katseensa jo ensi viikkoon:

- Oli vähän mitäänsanomaton peli. Olemme joukkueen kanssa tämän jo unohtaneet, ensi viikolla alkaa uudet kuviot, päävalmentaja Tuomo Ropo totesi päättäväisesti.

Ottelun jälkeen haastatteluun saapunut Henry Karjalainen oli tyytyväinen joukkueensa saavutettua tavoitteensa:

- Meillä oli kauden alla tavoitteena pudotuspelipaikka. Nyt olemme siellä ja lähdemme kohti pitkää kevättä.

SaiPa kohtaa Villi kortti –kierroksella viime vuoden tavoin HIFK:n. Karjalainen odottaa tasaisia kohtaamisia:

- Siitä tulee tasainen sarja. Varmasti meille on viime vuodesta hyötyä kun heidät pudotimme, niin jokainen jätkä uskoo että voimme mennä jatkoon, Karjalainen totesi.

Villi kortti –sarjassa kumpikin joukkue pelaa kerran kotona ja kerran vieraissa. SaiPa avaa kierroksen kotona tiistaina 15.2. klo 18:30. Toinen ottelu pelataan Helsingissä torstaina 17.3. Mikäli otteluvoitot ovat torstain ottelun jälkeen tasan, pelataan 20 minuutin jatkoaika.