A-nuorten kausi päätökseen | SaiPa

A-nuorten kausi päätökseen

SaiPan kausi päättyi pudotuspelien Villi kortti -kierroksella. Joukkue hävisi täpärästi tiistaina HIFK:lle ja oli torstaina pakkovoiton edessä. Isännät sinetöivät jatkopaikan 6-0-voiton myötä.

SaiPan A-nuoret pelasivat toisena perättäisenä keväänä Nuorten SM-liigan pudotuspeleissä. Joukkue sai viime vuoden tavoin vastaansa HIFK:n, jonka SaiPa vuosi sitten samassa vaiheessa jatkosta tiputti. Tänä vuonna HIFK oli kovempi. Helsinkiläisjoukkue voitti parin avauskohtaamisen Kisapuistossa tiistaina täpärästi 2-3, mutta torstain kotiottelun se vei nimiinsä 6-0-lukemin. Näin HIFK jatkoi taivaltaan puolivälieriin ja SaiPan kausi päättyi Villi kortti -kierrokselle.

Ottelun avauserä oli SaiPalta vahva. Maalivahti Ville Ruokonen torjui maalillaan 10 kertaa kun taas isäntien maalissa torjuneelle Christian Heljankolle merkattiin 17 torjuntaa. Päävalmentaja Tuomo Ropo kehui joukkueensa avauserää koko sarjan parhaaksi esitykseksi:

- Avauserä oli meiltä tämän sarjan paras ja tulimme hyvin peliin mukaan.

Toisen erän alku oli vierasjoukkueelle vaikea, mutta erän puolivälissä se pääsi uudelleen peliin mukaan. Kiekko ei löytänyt millään tekopaikoista huolimatta tietä HIFK:n verkkoon. Ottelun avusmaalista vastasi toisessa erässä isäntien Alex Levänen:

- Toisen erän alku oli meille haastava. Puolessa välissä pääsimme jälleen peliin mukaan, mutta hukkasimme paljon paikkoja, Ropo kertoi.

Päätöserässä HIFK karkasi lopullisesti. Kotijoukkue latoi erän aikana taululle viisi maalia, ja pakkovoiton edessä ollut SaiPa ei enää uuteen nousuun pystynyt.

- Olimme pakkovoiton edessä. 3-0-osuma lamaannutti meidät täysin, Ropo totesi.

Lopputulos oli ymmärrettävästi joukkueelle pettymys:

- Onhan tämä iso pettymys. Pelin sisällä tasomme heittelehti liian paljon, Ropo kertoi.

Loppujen lopuksi Ruokoselle merkittiin 33 torjuntaa, ja kotijoukkueen Heljankolle 35 torjuntaa.