Liiga-SaiPan muutosneuvottelut päätökseen | SaiPa

Liiga-SaiPan muutosneuvottelut päätökseen


Liiga-SaiPa Oy:n joulukuun alussa käynnistämät muutosneuvottelut on saatu päätökseen. Neuvotteluiden piiriin kuuluivat toistaiseksi voimassa olevassa työsuhteessa työskentelevät toimistotyöntekijät, ravintolatyöntekijät, SaiPa Shopin työntekijät sekä huollon työntekijät.


Muutosneuvotteluiden myötä SaiPa toteuttaa organisaatiossaan seuraavia muutoksia:

  • SaiPa Shop IsoKristiinan myymälätoiminta lakkautetaan kannattamattomuuden ja säästöjen saavuttamisen vuoksi. Arvioitu SaiPa Shop IsoKristiinan myymälätoiminnan sulkeutumisen ajankohta on 29.2.2024. Fanituotteiden myynti jatkuu verkkokaupassa ja ottelutapahtumissa.
  • Liiga-SaiPan toimistolla työskentelevien myynnin työtehtäviä sekä lounasravintola Lallissa työskentelevien työtehtäviä järjestellään uudelleen lomautusten ja irtisanomisten myötä.


Kaikkia yllä esitettyjä toimenpiteitä on käsitelty kokonaisuutena suunniteltaessa organisaatiorakenteen uudelleen järjestelyä. Uudelleen organisoimalla ja yhdistämällä työtehtäviä yhtiö vastaa asettamiinsa säästötavoitteisiin.

Huollon ja myynnin osalta Liiga-SaiPa toteuttaa lomautuksia yhteensä 210 vrk edestä. Muutosneuvotteluiden myötä työsuhteita lakkaa yhteensä viisi. Työsuhteista kolme ovat olleet kokoaikaisia ja kaksi osa-aikaisia.

”Muutosneuvotteluprosessin aikana asioita on käyty henkilöstön kanssa läpi hyvässä hengessä ja kuultu myös työntekijöiden omia havaintoja ja ehdotuksia. Toteutettavat toimenpiteet ovat yhtiön tulevaisuuden kannalta välttämättömiä. Uskomme, että vaikeassakin muutoksessa on aina mahdollisuus parempaan huomiseen.”, toimitusjohtaja Jani Valkeapää kommentoi.